Najbolje igračke za mačke

Igracke za macke

Najbolje igračke za mačke

MAČKA JE MAČKA – I TAČKA!

Mačka je po prirodi rođeni lovac. Predator sa instinktom koji je održava živom, radoznalom i vitkom.

Međutim, kućne mačke najčešće  se nalaze unutar četiri zida i ukoliko se ne podržava njen prirodni temperament lako se može nakon nekog vremena pretovriti u jednu lenju i pasivnu mačku.

Zato bi bilo idealno da joj kroz igru sačuvate i pokrenete njenu urođenu prirodu. Mada, istini za volju, postoje i one hiperaktivne mace koje skoro ništa ne može da smiri. Osim možda neke dobre igračke!

 

VRSTE IGRAČAKA ZA MAČKE

Izbor je širok: miševi na navijanje, plišani tuneli, prostirke grebalice, montažne ležaljke, penjalice, kanapi i pufne za grebanje, igračke sa skrivenim  poslasticama, bezbroj loptica za igranje, interaktivne igračke…

Sve na šta biste pomislili da bi vam olakšalo život i druženje s macom, neko je već smislio i napravio umesto vas. Na vama je jedino da odaberete ono što je najbolje i za vašu mačku i za vas.

Igračke unose pozitivnu promenu u svaki mačji život, održavaju je vitkom i izoštravaju njena čula. Bio vlasnik prisutan ili ne, s dobrom igračkom Vaša mačka se nikad neće dosađivati.

 

RADOZNALOST JE UBILA MAČKU

Kao za inat, mačke su najnemirnije u ranjim jutarnjima satima kada velika većina ljudi najviše voli da spava.

Mačka je jedno od najradoznalijih bića na planeti i razne stvari mogu da okupiraju njenu pažnju. Zato je neophodno da tu pažnju usmerite. Odličan način je da joj kreirte njen kutak za igru i odmor. Udoban ležaj, njena omiljena prostirka, mekani jastučić i par dragih igračaka obezbediće joj sigurnost i toplinu, ali će i doprineti da vas ne uznemirava prečesto, naročito ukoliko ste u nekom poslu.

Ukoliko je vaša mačka s druge strane pasivna i nezainteresovana za igru potrebno je pokrenuti joj radoznalost i aktivnost.

 

VIŠE OD IGRE

Igranje različitim igračkama za vašu mačku mnogo je više od puke zabave. Jer dobre igračke će je, po pravilu, podstaći i inspirisati da pokrene svoju urođenu lovačku prirodu. Igranje održava dobru kondiciju, razgibanost i čuvenu maćju spretnost i sprečiće vašu mačku da postane lenja, što je veoma čest slučaj sa kućnom mačkom koja dobija sve na gotovo.

 

VRSTE IGRAČAKA ZA MAČKE

Mačji svet je čudesan, a njen karakter takav da postoji bukvalno bezbroj mogućih igračaka za ova živa i radoznala bića. Ipak, neka osnovna podela igračaka za mačke razlikuje one za glodanje, igranje i razvijanje inteligencije.

 

GREBALICE ZA MAČKE – 3 U 1

Mačke po prirodi prosto moraju da koriste svoje kandže, a kako ih ne bi oštrile na vašoj omiljenoj fotelji poklonite joj grebalicu koja ujedno služi za ležanje i odmor, ali i za igru. Ovo je igračka, koja je istovremeno i vrlo korisna. Sigurno će joj privući pažnju neko vreme, a kada se umori može malo i da dremne. Na taj način zadovoljiće tri svoje potrebe: za grebanjem, igrom i odmorom.

Postoje brojne verzije ovih grebalica, od onih najobičnijih do nešto složenijih koje u svom sklopu imaju kućice, platforme, penjalice i mnoge druge “aplikacije”.

Flamingo Grebalica CURVY 30X30X48,5cm

Duvo+ Grebalica za mačke Christa bež

ULOVI MI MIŠA: LOPTICE I MIŠEVI ZA IGRU

U nedostatku pravih miševa, vaša mačka može da održava živim svoje instinkte lovca uz pomoć pokretnih igračaka koje gotovo sve mace obožvaju. Loptice i miševi za igru maci na dar, biće istinski poklon i za vas same jer će zaokupiti njenu pažnju poprilično dugo. Mačke obožavaju kad nešto mrda i skače.

Ove vrste igračaka napravljene su od različitih materijala, a ukoliko je vaša mačka nemirnija i potrebno joj je mnogo više aktivnosti, nabavite joj loptice ili miša koji vibriraju, svetle, kreću se sami ili proizvode neki zvuk. Postoje i loptice koje u sebi sadrže igračku koja zvecka, što maci može biti posebno intresantno ili elektronske loptice koje se kreću same. Izdvajamo i plišanog miša na navijanje koji vibrira i koji može satima da animira mačku.

Duvo+ Miševi I Loptice

Flamingo Igračka za mačke – Miš

 

SVAKA MACA UPECA SE NA PECALJKU

Pecaljka je vrsta igračke koja može satima da zabavlja vašu macu. Radi se o imitaciji štapa za pecanje na kojem se umesto udice nalazi pero, zvonce,  plišana igračka ili loptica. Pecaljka pokreće mačju prirodu lovca. Velika prednost pecaljke je u tome što kada ste raspoloženi možete da se igrate sa njom do mile volje, ali kada baš i niste – pecaljka sa mamcem može da se fiksira i s njom maca može da se igra sama.

 Rogz Pecaljka Catnip Fluffy Magic Stick Narandžasta

Duvo+ Igračka za mačke – Pecaljka sa perjem

 

MAČJE OČI NA KRAJU TUNELA

Mačke obožavaju skrivanje i zavlačenje ispod čebadi, jorgana, nameštaja, kreveta i odeće. One uvek biraju mesto gde mogu da se ušuškaju, skirvene od svih i gde ih nije tako lako pronaći. Mačke-skrivalice uživaće u svom tunelu za igru i skrivanje. Brojne su verzije mačjih tunela, pd običnih, do onih sa različitim dodacima, igračkicama, zvončićima.

 Duvo+ Igračka za mačke – Tunel za igru narandžasta

Duvo+ Igračka za mačke – Tunel za igru

 

LASER ZA MAČKE

Laserski pokazivač mnogima je jedna od najzabavnijih igračaka, kako za samu mačku, tako za i njenog vlasnika. Lov na crvenu tačku na zidu ili podu pokrenuće čak i lenju mačku.

Ponekad se vodi polemika da li su laserske igračke zaista dobre za mačku, jer ona fizički ne može da uhvati svoju lovinu, ali svako ko se bar jednom ovako igrao sa svojom macom nema tu dilemu. Od igre laserom mnogostruka je korist. Ljubopitljive i radoznale, po pravilu prihvataju laserski zrak kao poziv na igru, čak i kada su mirno sklupčane.

Pravo je zadovoljstvo da je usmeravate zrakom prema pojedinim nagradama – hranom ili drugim igračkama.

Ako ste od onih koji nisu zaljubljenici u igranje lasera u društvu, postoje i one malo ozbiljnije i složenije, kombinovane igračke za mace. Različite lopte ili plišane igračke sastavljene iz više delova, sadže u sebi i laser. Pojedine mačke lude su za ovim igračkama jer im pružaju mnogućnost da “ulove” laserski znak. Njihova zaokupljenost dobro će vam doći makar za jednu, vrlo opuštenu, dugačku kafu na miru.

 Flamingo Laser – Igračka za mačke

Duvo+ Igračka za mačke – Laser Pointer Catch The Light 5 In 1

 

SAVRŠENA IGRAČKA ZA VAŠU MAČKU

Savršena igračka za vašu mačku je ona koja će se baš njoj najviše svideti. Vi svakako najbolje poznajete karakter i navike vašeg ljubimca, pa u skladu sa tim i odaberite onu igračku za koju mislite da će joj najviše odgovarati.

Na web shopu petmanija.rs postoji fantastično bogat izbor najrazličitijih igračaka za mačke, a svoj konačan izbor prilagodite ne samo karakteru svoje mace, već i svom ličnom.

Ukoliko uživate u igri sa njom, odaberite neku od interaktivnih igračaka, bilo da je to obična lopta ili neki složeniji, tehno-hit. A ako je vaša maca ljubimica ionako hiperaktivna i nema mira ni tren, čak ni kada vi spavate dubokim snom pravednika, onda je igračka kojom može dugo da se igra sama svakako najbolji izbor.